Bästa-gaming-tangentbordet

Bästa Gaming Tangentbordet 2021 – 4 Tangentbord För Gamers

Innehåll

I den här guiden hjälper vi dig att hitta det bästa gaming tangentbordet för dig och din budget.

Det finns många tangentbord som marknadsförs som ”gaming”, men i själva verket bara har lite färger och en cool design.

Ett gaming tangentbord ska vara bekvämt för många timmars spelande och hjälpa till att förbättra ditt spelande.

Vi har tagit fram de gaming tangentbord som fick oss prestera bäst i spel, men som också är bekväma och prisvärda.

Med över 20 års erfarenhet som gamers, så blev vi faktiskt chockade över vilken skillnad några av tangentborden gjorde.

Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi recenserar produkter här.

Gaming Tangentbord Bäst i test

Om du har ont om tid – här har du en snabb överblick över våra resultat i årets test av gaming tangentbord.


Bästa Gaming Tangentbordet: HyperX Alloy FPS RGB


Anledningar att köpa:

 • Bäst FPS-spel
 • Fantastiska knappar för reaktion och snabbhet
 • Snygga färger och profiler
 • Du kan ladda mobilen genom tangentbordet
 • Endast 1,1mm tryck behövs
 • Bra att skriva på
Anledningar att inte köpa:

Ett förvånansvärt bra och effektivt tangentbord. Vid första anblick ser det ut att vara som vilket tangentbord som helst.

Men så fort det kopplats in och du börjat använda den – wow! Känslan är oslagbar!

Det är ett mekaniskt tangentbord som är specifikt framställt för oss gamers.

Med över 20 års erfarenhet i branschen och iviriga gamers, så kan vi lugnt säga att det här är det bästa gaming tangentbordet vi testat.

Det finns två portar på tangentbordet, en mini-USB och en vanlig USB-port. Den sistnämnda går dessutom att använda för att ladda din telefon. Det är perfekt att kunna koppla i och ladda mobilen i tangentbordet under tiden som du spelar.

Switchen de använder för knapparna är mekanisk, men de kallar sin teknologi för ”Silver Speed” – vilken är snabbare än vanliga mekaniska tangentbord.

De flesta gaming tangentbord har ett 2mm tryck. Det vill säga du måste trycka ner knappen 2 millimeter, innan knappen aktiveras.

Med det här tangentbordet, tack vare Silver Speed-teknologin, så krävs det endast 1,1mm tryck för att knappen ska aktiveras. Vilket fungerar fruktansvärt bra, framförallt i FPS-spel där du måste vara så snabb som möjligt.

Det är definitivt något som gör att du kan reagera snabbare än dina motståndare.

Många gaming tangentbord kräver 45 grams tryck för att knappen ska tryckas ner. HyperX Alloy FPS RGB kräver endast 40 gram.

Så inte bara krävs lägre vikt, knappen färdas även kortare avstånd innan den aktiveras. Det här är alla CS:GO och andra FPS-spelares dröm. Din reaktionstid och snabbhet kommer förbättras med det här tangentbordet.

Knapparna är lite klickiga, så som mekaniska tangentbord alltid är. Men de känns ändå lite tystare än genomsnittet. De fungerar bra att skriva på även när du inte spelar.

Du kan även ändra färgerna och hur de syns på tangentbordet. Genom F1, F2 och F3-knappen kan du spara profiler för att snabbt ändra färgerna. Exempelvis ett för dagen, en profil för kvällen och en för gaming. Mycket smidigt!

Om du letar efter ett tangentbord för gaming, då är det här herren på täppan just nu. Allra främst om du spelar tävlingsinriktade shooters – den kommer definitivt förbättra ditt spel!


Bästa Premiumval: Corsair K100 RGB-Optical-Mechanical


Anledningar att köpa:

 • 4000 Hz uppdateringsfrekvens
 • Ett av de snyggaste tangentborden
 • Väldigt responsiva knappar
 • Mjuk och ventilerande handledsstöd
 • Material av väldigt hög kvalité
 • Pålitligt
Anledningar att inte köpa:

 • Dyr

När vi inte trodde att tangentbord för gamers kunde bli mer innovativa, så släpper Corsair K100.

De mekaniska knapparna är riktigt bra och responsiva. Med en uppdateringsfrekvens på 4000 Hz, så är den dessutom framtidssäker och kommer hålla i många år framöver.

Aktiveringsavståndet för knapparna är på endast 1,0mm, för optimal reaktionstid när du spelare snabbare spel.

Den har en ratt högst upp till höger av tangentbordet, för att snabb och enkelt kunna ändra volymen i högtalarna eller hörlurarna. Ratten känns precis och ger en premium-känsla.

En sak vi verkligen gillar med K100, är att tangentbordet ser ruskigt snyggt ut.

Med hjälp av Corsairs programvara, så kan du enkelt ställa in hur färgerna ska se ut. Varje knapp har ett eget RGB-lyse, så du kan vara väldigt specifik med hur du vill ha färgerna.

Designen är också gjord så att det inte ser skrikigt ut. Utan du kan ha färger som fortfarande är mjuka och harmoniska. Men om du vill ha skrikiga färger så går det givetvis också.

Handledsstödet har skönt att ha handlederna på och material känns väldigt premium. Materialet är gjort för optimal ventilation, för att undvika att det blir för varmt. Stödet är dessutom superenkelt att ta loss och sätta på, med hjälp av magnetfästet.

Ljudnivån på knapparna är helt klart godtagbara. Lite klickiga, men utan att vara störande eller högljutt. De känns väldigt bekväma och sköna att spela och skriva på.

Tangentbordet har ett högt pris, men det har å andra sidan en precision, kvalité och livslängd som ytterst få gaming tangentbord kan konkurrera med.

Det faktum att den är så framtidssäkrad med en uppdateringsfrekvens på 4000 Hz, och höga kvalité på materialet, gör den till ett prisvärt val. Om du använder tangentbordet flera timmar par dag, i 5-10 års tid – då finns det verkligen inget att klaga på.

Utan tvekan det bästa premium gaming tangentbordet på marknaden idag.


Väldigt Populär: SteelSeries Apex Pro


Anledningar att köpa:

 • Endast 0,4mm tryckavstånd!
 • Otroligt mjuka och sköna tangenter
 • Smart display på tangentbordet
 • Garanti för 100 miljoner tangenttryck
 • Supersnabbt tangentbord för gaming
 • Skönt handledsstöd
 • Designad för tävlingsinriktad gaming
Anledningar att inte köpa:

 • Kostar en del

Apex Pro är en sån där ”varför köpte jag inte den här tidigare”-produkt.

SteeleSeries har länge varit kända för att producera den bästa utrustningen för gamers. När det kommer till tangentbord så har de inte alltid varit i toppen, men numera är deras tangentbord minst lika populära som hörlurarna.

Först och främst är tangenterna några av de mjukaste och skönaste vi testat. Det är bokstavligen skönt att klicka på dem. Så du kan definitivt använda det här tangentbordet i flera timmar utan att vare sig ljudet eller tryckandet känns oskönt.

Man har installerat en ratt på höger sida. Bredvid ratten finns en display, som visar dig menyer och hjälper dig att navigera med ratten.

Med hjälp av menyn och ratten, kan du ändra allt från RGB-ljuset på tangentbordet, till ljudnivån och annat.

När displayen inte används, kan du konfigurera vad som ska synas – exempelvis en gif-bild eller en text. Ett skönt sätt att kunna göra tangentbordet mer personligt.

Switchen på tangentbordet är otroligt mjuk och skön. På den högsta inställningen kan du ändra tryckavståndet till hela 0,4mm! Helt klart ett av de snabbaste tangentborden vi tittat på.

Det gör Apex Pro till ett av de bästa gaming tangentborden för intensiva FPS-spel.

Med hjälp av Apex Pros programvara, kan du ställa in tryckavståndet/känsligheten för varje individuell knapp.

Du kan med andra ord välja 0,4mm på knapparna du rör dig med, WASD, och sen ha högre tryckavstånd på exempelvis Q eller R.

På så sätt kan du ha snabb respons i rörelserna, samtidigt som du inte har så pass lågt tryckavstånd på knappen där du kastar handgranater och därmed råkar hasta en handgranat när du egentligen bara ville byta vapen. Exempelvis kan du ha 0,4mm tryckavstånd på WASD och på Q och R kan du ha 1mm.

Det här är ett dyrt tangentbord. Men det är också ett av de bästa valen för dig som är seriös med gaming. Om du spelar tävlingsinriktade FPS-spel, så är det här utan tvekan ett av de bästa tangentborden.

För en vanlig användare, som inte spelar så mycket, kan priset vara lite för saftigt. Men för en gamer, är den värd mycket mer. Den har dessutom en garanti på 100 miljoner tangenttryck, så den är definitivt framtidssäker och du behöver inte köpa ett nytt tangentbord på väldigt många år.


Bästa Membran-tangentbordet: Razer Ornata V2


Anledningar att köpa:

 • Riktigt skönt handledsstöd
 • Snygg belysning
 • Skönt att spela och skriva på
 • Låg ljudnivå
 • Ratt för att höja/sänka ljudet
Anledningar att inte köpa:

 • Det är membran
 • Handledsstödet blir varmt på sommaren
 • Borde vara lite billigare

Ett riktigt rent och stiligt tangentbord med RGB-bakgrundsbelysning. Knapparna är mindre ”klickiga” än vanliga tangentbord och har en mjukare ton – vilket är skönt!

Ornata V2 kommer även med ett handledsstöd som är otroligt skönt. Enda problemet är att det drar till sig värme och är därmed uteslutet under högsommaren. Som tur är bor vi i ett kallt land. Än dock får stödet ett stort plus för hur mjukt och bekvämt det är.

RGB-belysningen är mycket fin och höjer definitivt känslan, speciellt när det är mörkare i rummet. Det ser riktigt snyggt ut!

Knapparna är enkla att trycka på och passar bra för både spel och att skriva.

Vi ogillar att man kallar det här för ett ”mekaniskt-membran-tangentbord”, när det i själva verket har alla de egenskaper som ett membran-tangentbord.

Tangentbordet är kabelanslutet och kopplas ihop med USB.

Vi älskar det faktum att det finns en ratt högst upp till höger på tangentbordet, som gör att du snabbt och enkelt kan ändra volymen i hörlurarna eller högtalarna.


Så väljer du bästa gaming tangentbordet för dig

Att spela datorspel kräver precision, kontroll och bekvämlighet.

Av den anledningen är vanliga tangentbord sällan det bästa alternativet för dig som spelar mycket spel.

För dig som inte riktigt vet vad du ska köpa för gaming tangentbord, så har vi, med vår mångåriga gaming-erfarenhet, knåpat ihop den här guiden.

Storlekar på gaming tangentbord

Tangentbord som är gjorda för gaming, finns i främst 2 olika formfaktorer. De båda har sina styrkor och svagheter.

Här är skillnaden mellan de två formfaktorerna.

Full gaming tangentbord

Det här är det traditionella tangentbordet som är vi är vana att se. Den har alla siffror, bokstäver, pilknappar och numpad (siffror) på höger sida.

Den här formfaktorn brukar beskrivas som ”full” eller ”100%”.

Definitivt ett av de bästa alternativen om du gör mer än bara spelar spel på datorn.

TKL gaming tangentbord

Den andra formfaktorn är TKL tangentbordet. TKL står för Tenkeyless. Det innebär att tangentbordet saknar numpad-knapparna på höger sida av tangentbordet.

TKL kommer i olika varianter och storlekar. Ibland saknar de här tangentborden även pilknapparna och funktions-knapparna.

Den första formfaktorn, Full tangentbord, har 100% av alla knappar. TKL kan gå så lågt som 40%, för att ta upp så lite plats och utrymme på ditt skrivbord. De tenderar att användas endast till gaming.

Vilka storlekar är bäst

Vi föredrar definitivt det fulla tangentbordet, som har alla tangenter.

Det är sällan någon använder datorn enbart till gaming. Troligtvis surfar du på Internet, skriver i Word och använder Photoshop ibland också. Då kommer alla tangenter och knappar väl till hands.

Vi rekommenderar TKL för de som endast spelar spel och som vill spara utrymme på skrivbordet, eller de som vill resa med tangentbordet. Om du ska på LAN eller behöver få ner tangentbordet i ryggsäcken på resan, så är TKL perfekt.

Om du har ett vanligt skrivbord där hemma och tangentbordet aldrig kommer att lämna hemmet, då gör du bäst i att köpa ett full gaming tangentbord.

Mekaniskt eller Membran

Det finns två olika typer av switchar när det kommer till tangentbord: Mekanisk switch och Membran-switch. Det är teknologin som tangentbordet använder för knapparna.

Här är en snabbtitt på skillnaderna mellan de två.

Mekaniskt tangentbord

De här tangentbordens knappar är mer responsiva, hållbara och precisa.

Med det bra kommer, dessvärre, det dåliga. Konsekvensen är att knapparna är mer högljudda och att mekaniska tangentbord kostar mer.

Mekaniska tangentbord har alla de positiva egenskaper som gamers vill ha, vilket gör det till ett mycket bra val.

Membran tangentbord

Membran-tangentbordets knappar är tystare, kostar mindre, är (oftast) vattenresistenta och har mjukare knappar.

De kan vara sköna att använda i kortare perioder, men många användare menar på att knapparna känns lite ”mosiga” och sega.

Överlag är mekaniska tangentbordet mer populära inom gaming än tangentbord med en membran-teknologi.

Komfort och design

En inbiten gamer spenderar oftast många timmar, gärna på kvällen eller natten, med sina vänner i deras favoritspel.

Det här höjer kraven på tangentbordet och är en stor anledning till varför de skiljer sig från vanliga användares tangentbord. Behovet är större för en gamer, om inte för bekvämligheten – så av hälsoskäl.

RGB Bakgrundsbelysning

Det är inte ovanligt att folk som sysslar med gaming, gör det på natten eller i rum som är helt mörka. Dels är det skönt, men det gör det också lättare att fokusera och alla detaljer på skärmen framhävs.

Att sitta i ett helmörkt rum med ett tangentbord utan belysning är riktigt frustrerande.

Av den anledningen har de flesta tangentborden RGB bakgrundsbelysning.

Om du ska köpa ett gaming tangentbord till någon, se då till att tangentbordet är belyst. Med största sannolikhet spelar personen spel när det är kväll eller natt.

Komfort och handledsstöd

När väl en gamer spelar spel, så är det sällan för 20-60 minuter. Snarare kan det handla om 1-4 timmar i sträck.

Det är en lång tid att ha sina handleder och händer lutandes mot tangentbordet. Om tangentbordet eller musen är dålig, så kan det leda till tennisarmbåge, smärtor i axlarna eller en irriterad underarm och handled.

Många gaming tangentbord är därför utrustade med ett handledsskydd (palmrest) som gör det bekvämare för handleden, men också försätter armen i en bättre position.

Ett palmrest är inte alltid nödvändigt. Men många människor gillar dem och vid långa gaming-sessions, kan det vara som en skänk från ovan!

Om tangentbordet är väldigt platt och inte så upphöjt, brukar ett palmrest däremot inte behövas.

Sladd eller trådlöst gaming tangentbord

Trådlösa tillbehör för gaming är allt som oftast inte att rekommendera. Det är också anledning till varför de flesta gaming tangenborden har sladd.

När du spelar spel, så vill du att all utrustning ska vara så responsiv och snabb som möjligt. Minsta lilla fördröjning kan, i spelet, skilja mellan liv och död, vinst och förlust.

Även om den trådlösa teknologin utvecklats, så kan det finnas fördröjningar. För att inte nämna att de behöver laddas ibland.

Om du spelar intensiva och tävlingsinriktade spel, så är ett tangentbord med sladd att rekommendera. Om du spelar spel som inte förlitar sig på reaktionstid och snabba vändningar, så fungerar ett trådlöst tangentbord bra också.

Priset på ett gaming tangentbord

Priset på olika tangentbord kan skilja sig avsevärt.

Tyvärr är det så att många tillverkare höjer priset, nästan enbart för att de lagt till ”gaming” i titeln.

Priset på ett gaming tangentbord behöver inte vara högt. Som du ser i vårt bäst i test, så har vi hittat tangentbord från 500 kronor upp till 2000 kronor. Faktum är att de allra billigaste, många gånger är lika sköna och responsiva som de dyrare alternativen.

Skillnaden är oftast att det finns fler knappar, färgval och dylikt på de dyrare tangentborden. Byggkvalité och tillverkarens rykte har även en påverkan på priset.

Slutsatsen är att du inte behöver tömma hela plånboken för att köpa ett bra gaming tangenbord. Du kan gott och väl hitta bra tangentbord för runt 500 kronor också.

Andra Artiklar