Om våra tester

Syftet med våra recensioner och tester är att du som läsare ska hitta den produkt som passar dig bäst.

Med hjälp av en väl utstuderad process försöker vi att presentera de bästa alternativen inom varje kategori.

Så här genomför vi får urvalsprocess.

Urvalsprocessen

När vi väljer ut produkter så gör vi det främst baserat på:

 • Kvalité
 • Antal positiva recensioner
 • Funktioner
 • Design
 • Pris
 • Hållbarhet

För att kunna hitta dessa produkter gör vi en djupgående research för att hitta de absolut bästa produkterna inom varje prisklass och kategori.

Efter att vi har sammanställt listan över produkter vi vill titta närmare på, så går vi vidare till själva testerna.

Tester och research

När vi har en lista över intressanta produkter, är det dags att ställa dem mot väggen och rikta allt ljus på varje enskild produkt.

I vissa fall testar vi produkterna själva, i andra fall har vi inte tillgång till alla produkter och förlitar oss på utomstående testares erfarenheter och åsikter.

Oavsett om vi har provat produkten på egen hand, så gör vi alltid research för att se vad andra tycker och tänker. Vi implementerar sedan de andra konsumenternas recensioner i vår egna.

På så sätt kan du få en så bred och färgstark recension av produkten som möjligt. Vi ämnar lista alla fördelar och nackdelar med produkten. Du kan då snabbt och enkelt se om det är en produkt för dig eller ej.

Vår research sträcker sig väldigt långt. Många av de recensioner som vi tar del och använder oss av kommer från sidor som Amazon.com, Webhallen.com, Netonnet, Techradar, Tomsguide.com, Cnet.com, pcmag.com och pcgamer.com.

Våra tester

När vi själva testar produkter så har vi flera medverkande. Grunden till Teknika.se består av fyra personer som testar olika produkter.

Vi alla har olika erfarenheter, bakgrunder och utbildningar – vilket gör att vi kan ge dig flera unika perspektiv på varje produkt.

Även om vi alla har olika bakgrund, så är den gemensamma nämnaren att vi alla älskar teknik.

När våra testare provar en produkt så fokuserar de främst på:

 • Kvalitén på produkten
 • Hur enkel och bra är den att använda
 • Hur hållbar är den
 • Fungerar den som lovat
 • Fyller produkten sin funktion
 • Korrelerar pris med kvalité och användbarhet
 • Vad är bra och dåligt med produkten

Våra medarbetare listar alla fördelar och nackdelar med produkten, för att sedan betygsätta den.

Vi går sedan igenom vad utomstående testare tycker om produkten, för att sedan baka ihop de två. Vi vill kunna erbjuda dig inte bara en person, två eller ens tre personer erfarenheter av produkten – utan många fler än så.

På så sätt kan vi få med ALLA fram- och baksidor med produkten. Då kan du göra ett mer kvalificerat val när du ska köpa ny datorutrustning eller mjukvara.

Du som läsare kan påverka

Poängen med våra tester är att sanningen ska fram. Att du ska kunna så mycket som möjligt produkten, utan att ens ha hållit i den. Du ska veta hur den känns, är, ser ut och beter sig.

Vem som förmedlar den här informationen är i slutet av dagen oväsentligt – så länge den är korrekt.

Du som läsare är därför alltid välkommen att kontakta oss med feedback, recensioner och egna tester. Om det finns utrymme och relevans, så kan vi ta med dina erfarenheter och åsikter i våra test.

Om du vill vara med och påverka så kan du kontakta oss på info(snabelA)teknika.se.