Bästa Datorhögtalaren 2021 – Årets stora test

Innehåll

Medan vissa föredrar ett par sköna headset, så använder vi hellre ett par riktigt bra datorhögtalare.

Datorhögtalare får inte dina öron att svettas och det kan vara minst lika interaktivt som hörlurar. Kruxet är att hitta bra datorhögtalare – för att marknaden är, tyvärr, översvämmad av dålig kvalité.

Du kan läsa mer om hur vi går tillväga när vi recenserar produkter här.

Datorhögtalare Bäst i test

Vi har därför gått igenom de allra bästa datorhögtalarna för att hjälpa dig att hitta de som passar dig bäst. Kvalité, pris och design är ledorden i vårt test.

Här är en snabbtitt på de bästa datorhögtalarna för i år.


Bästa Datorhögtalaren: Logitech Z333

Anledningar att köpa:

 • Maffig bas
 • Hög kvalité på ljudet
 • Varmt ljud
 • Bra pris
 • Mest valuta för pengarna
Anledningar att inte köpa:

 • Sladdarna borde vara längre

Det här är ett förvånansvärt imponerande paket. Med sina två högtalare och bas-enhet, så producerar den riktigt bra ljud.

Basen är riktigt maffig och fungerar fantastiskt bra till både film och gaming.

Högtalarlådorna är gjorda i trä, vilket ger ljudet ett väldigt varmt och naturligt ljud.

Kvalitén på ljudet är verkligen toppklass – trots att de här högtalarna är i den lägre prisklassen. Högtalarna och basen är mycket bättre än många högtalarsystem som kostar nästan dubbelt så mycket.

Volymkontrollen fungerar helt ok, det är enkelt att höja, sänka, stänga av och sätta på ljudet. Mycket smidigt och användarvänligt.

Det enda vi inte gillar är att kablarna är ganska korta, så det kan behövas nya sladdar om du vill att högtalarna ska stå långt borta från datorn eller TV:n.

Om du vill ha bra ljud och fantastisk bas till ett lågt pris – då är det här ett exceptionellt paket. Helt klart vår favorit!


Bästa 5.1-system: Logitech Z-906

Anledningar att köpa:

 • Fantastiskt ljud i alla frekvenser
 • Perfekt för film, spel och musik
 • Grymt surround-ljud
 • Du behöver inte gå på bio längre
 • Precis och kraftfull bas
Anledningar att inte köpa:

 • Väggfäste måste köpas separat

I det här paketet får du en fem högtalare, en bas, en kontrollenhet och en fjärrkontroll så att du kan ändra ljudet från soffan.

Det här systemet är perfekt för dig som är kräsen när det kommer till ljud – för att ljudet är verkligen fenomenalt.

Det är ett riktigt bra tryck i basen och ljudet i högtalarna är klart och tydligt. Du kan definitivt byta ut din hemmabio-anläggning med det här systemet. Surround sound fungerar kanon.

Basen känns precis och kraftfull även på lägre frekvenser. Den ”mullrar” inte, så som billigare baser ibland kan göra.

Om du vill ha riktigt hög kvalité på ljudet för film, spel eller musik – då är det här ett självklart val. Varenda liten del av ljudet är i toppklass, både i höga och låga frekvenser och register.

Ett av de mest kraftfulla paketen för 5.1-ljud på marknaden idag. Ett självklart köp för dig som är kräsen när det kommer till ljud!


Väldigt Populär: Logitech Z623

Anledningar att köpa:

 • Basen är suverän
 • Håller väldigt länge
 • Kraftfull system
 • Lågt pris
 • Hög kvalité
Anledningar att inte köpa:

 • Diskanten är inte den bästa

Helt klart ett av de populäraste ljudsystemen just nu. Andelen positiva recensioner är högre än de flesta andra paket.

Z623 är ett 2.1-system som enkelt kopplas in antingen med 3,5mm eller RCA-ingång. Paketet består av två högtalare och en bas.

Precis som övriga datorhögtalare från Logitech, så är ljudet verkligen klart och krispigt. Men det som griper vår uppmärksamhet mest är kvalitén på basen. Även i lägre register avger den ett djupt och precist ljud.

Z623 har funnits ett tag, paketet lanserades först 2010. Vi har läst flera recensioner där folk bekräftar att de använt ljudanläggningen i över 10 år utan problem. Så det är definitivt bra kvalité på grejerna.

Det enda negativa med Z623 är diskanten som känns lite tam. När du tittar på film eller spelar spel, så är det ok – men det tar bort en del från musiken. Du kan däremot åtgärda det genom att använda en EQ (equalizer), så det är inte hela världen.

Mellanregistret och basen kan vi inte klaga på. Snarare tvärtom, de båda presterar otroligt bra för det här priset.

Bra pris, bra bas, hög kvalité, lång livslängd och mycket ljud för pengarna. Något mer kan man inte begära. Ett bra köp!


Bästa portabla: JBL Charge 4

Anledningar att köpa:

 • Liten och portabel
 • Förvånansvärt bra ljud
 • Basen levererar
 • Tar upp minimalt med plats på skrivbordet
 • Lång batteritid
Anledningar att inte köpa:

Få köp har gjort oss så nöjda som JBLs högtalare. Portabiliteten, kvalitén och priset är oslagbart.

För att vara en så liten högtalare, är ljudet och basen exceptionellt bra. Ljudbilden är klar, tydlig och precis. Oavsett om det är till musik, spel eller film.

Även ljudnivån överraskade oss, då den kan spela mycket högre ljud än vi vågat testa. Du kan definitivt väcka hela grannskapet med den här högtalaren.

Batteritiden är på ungefär 20 timmar. Det känns däremot som att vi har lyckats klämma ut fler timmar än så.

Du kopplar enkelt upp dig genom bluetooth, sen är det bara att rocka på! Vi stötte inte på några problem överhuvudtaget, vare sig när datorn sökte efter enheten eller när vi gick runt med högtalaren i huset.

Enheten laddas genom vanliga USB-uttaget.

Det står att JBL Charge 4 är vattentät, men det är tyvärr inget vi har testat.

En superb högtalare att ha på skrivbordet, om man inte vill ha stora högtalare och massa sladdar runt datorn. Mycket smidigt.

Men också perfekt om du ska åka iväg på semester eller vill ha musik på verandan på sommaren.


Hur du väljer de bästa datorhögtalarna för dig

När du köper datorhögtalare är det främst tre saker du bör ha i åtanke.

 • Ljudkvalité
 • Pris
 • Typ av system

Ljudkvalitén

Ett högtalarsystem kan låta bra när du sätter på en enkel låt med mycket bas och lite gitarr.

Resultatet kan vara ett helt annat när du sätter på film, spelar spel eller lyssnar på mer avancerad musik som kräver nyans.

En bra datorhögtalare kan hantera alla register och både låga och höga frekvenser.

När du testar högtalare, bör du av den anledningen göra det med hjälp av flera olika typer av ljud. Sätt på olika genrer av musik, film och spel, för att se hur högtalarna och basen presterar.

Dyra och billiga datorhögtalare

Det finns billiga högtalare som erbjuder ett ok ljud. Men deras ljudbild är sällan speciellt nyanserad, maxvolymen kan vara låg och livslängden kan vara kort.

Jämför hörlurarna som följer med din mobiltelefon, med hörlurar du köpt separat för 300-1000 kronor. Skillnaden kan vara enorm!

För att inte nämna att de billiga hörlurarna går sönder mycket snabbare. Det är precis likadant med högtalare.

Om du vill komma så billigt som möjligt undan, utan att kompensera med kvalitén och ljudet – så rekommenderar vi vår bäst i test-vinnare här ovanför. Den har ett lågt pris, samtidigt som ljudet är exceptionellt bra. Helt klart en av de mest prisvärda datorhögtalarna på marknaden idag.

2.1, 5.1 eller 7.1

De flesta högtalare för PC är 2.1. Det vill säga en höger- och vänsterkanal och en subwoofer.
Om du ska använda högtalarna till vardagsrummet och TV:n, så är det desto vanligare med 5.1 och 7.1. Det vill säga surround-ljud.

5.1 och 7.1 är oftast att föredra när det kommer till film, men kan också vara bekvämt i vissa spel. Problemet är att det innebär många fler sladdar, vilket kan vara orsaka stök vid skrivbordet och datorn.

Andra Artiklar